Home » Maatschappelijke partners » blog » Pas op dinsdag lam van de pillen van het weekend

Pas op dinsdag lam van de pillen van het weekend

Gepubliceerd op 18 oktober 2019 om 14:27

Zouden er ook welzijnsziektes bestaan? Zo niet, dan nu wel, want ik zou willen voorstellen de dinsdagdip daar onder te scharen. De dinsdagdip is het verschijnsel dat lieden, die in het weekend een pilletje nemen om de feestvreugde langer te laten doorrazen, pas op dinsdag daar de gevolgen van voelen: lamlendigheid ten top, een getormenteerd brein, werk dat niet uit de vingers komt, als het geteisterde lijf überhaupt in staat is zich van de matras te verheffen. De baas is er ook ontzettend blij mee, dat spreekt vanzelf.

mindere conditie

Langzamerhand rijst de vraag waar dit land die hoge economische vlucht aan te danken heeft. Elke dag heeft wel iets dat ons van de arbeid houdt of dat we een mindere conditie hebben.

Zo is zondagswerk niet sterk. Je moet niet, zo weten we, de pech hebben een auto, oven of ander fabrieksapparaat te treffen dat op maandag is gemaakt. Dinsdag heeft nu de dinsdagdip. Woensdag is de dag van zaagmans en het vooruitzicht dat het weekend aanstaande is. Donderdag is de traditionele plèèravond, waardoor we vrijdag ook al niet okselfris meer zijn. Dan blijft er domweg weinig over voor de baas. Want tussen alle feesten, pillen, drank en ander lichamelijk genot door wil je ook tijd overhouden voor jezelf.

 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.