Home » Maatschappelijke partners » blog » Havoleerling Jasmijn de Knoop over korte film De Val

Havoleerling Jasmijn de Knoop over korte film De Val

Gepubliceerd op 26 oktober 2019 om 09:51

Havoleerling Jasmijn de Knoop, maakte samen met haar twee vrienden Laurian en Vera een korte film voor hun profielwerkstuk. De vrienden hadden van tevoren nooit gedacht dat het project zo goed zou gaan. Volgende week donderdag gaat namelijk de korte film genaamd ‘De Val’ in première in Cinema Gouda.

De Val gaat over een depressief meisje, gespeeld door Vera Peetoom. De drie leerlingen willen de taboe over depressie verbreken. Jasmijn: ‘’Het is voor veel mensen moeilijk om over depressie te praten. Door middel van deze film willen wij depressie bespreekbaar maken en laten zien hoe je om kunt gaan met iemand die in een depressie zit.’’

De groep
Het idee begon vorig jaar zomer bij de 17-jarige Laurian Serno en hoofdrolspeelster Vera Peetoom. Jasmijn voegde zich later toe aan de groep en werd daar als producent aangewezen. De drie zaten al een jaar bij elkaar in de klas en gingen met dezelfde mensen om. Door dit project zijn ze veel betere vrienden geworden, omdat ze zoveel met elkaar omgaan.

 

Jasmijn begon met 0 ervaring en was totaal niet bekend met het behind the scenes aspect van een film. Toch werd zij als producent aangewezen. ‘’Ik vond het superleuk om te doen, omdat er altijd wel iets te doen was. Je komt steeds meer te weten en op een gegeven moment ging het allemaal vanzelf.’’ De film begon als een klein project met een kleine groep en eindigde met veel hulp van vrijwilligers en ervaringsdeskundigen.

Resultaat
Het is een zwaar onderwerp en daardoor lastig om een scenario te schrijven. Hiervoor moest heel veel informatie opgezocht worden. Voor Vera was het vooral lastig om in haar rol te kruipen als depressief persoon. Met de hulp de vrijwilligers en ervaringsdeskundigen was dit het volgens Jasmijn allemaal waard geweest.

Het enige wat er nu nog moet gebeuren is dat Jasmijn en haar vrienden zich richten op de première en de zenuwen in bedwang houden. Verder is alles geregeld. De kaarten zijn uitverkocht en na de première gaat de groep op tournee langs filmfestivals. ‘’Dit hadden we zelf nooit gedacht!’’

Volgende week komen Laurian, Vera en Jasmijn samen in de studio van GoudaFM om meer te vertellen over hun ervaringen en de film.

Klik op de link hieronder om het interview met Jasmijn te beluisteren (Rond 1:38:00):

www.mixcloud.com/goodmorningsunshine


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.