Home » Maatschappelijke partners » blog » Brand maakt de Almelose heuvelbewoner nu echt dakloos

Brand maakt de Almelose heuvelbewoner nu echt dakloos

Gepubliceerd op 30 oktober 2019 om 10:14

ALMELO - Aan de hut die een zwervende Almeloër de afgelopen weken bouwde aan de rand van het Indiëterrein in Almelo, is zondagmorgen een voorlopig einde gekomen. De hut op de zandheuvel vloog in brand, en werd door de brandweer geblust.

De brandweer rukte zondag even voor half elf uit voor een ‘woningbrand’ aan de Haven Noordzijde. De woning bleek de hut te zijn die S. bovenop de heuvel van sloopmateriaal had gebouwd. Buurtbewoners van een nabijgelegen appartementencomplex, zagen de vlammen metershoog uit het bouwwerk slaan

 

Hut

 

 

De bewoner van het tijdelijke onderkomen was op dat moment bezig om in de omgeving meer materiaal te verzamelen voor zijn onderkomen. In de buurt zagen ze hem met rollen tapijtachtig materiaal lopen. Voor zover bekend heeft hij zelf door de brand niks opgelopen.

 

 

De brand was snel onder controle, maar van het bouwwerk zelf, dat bestaat uit een overdekte gleuf in de grond, is niet veel meer over.

 

 

Treiteren

 

 

De man haalde eerder al de krant, omdat zijn aanwezigheid de aandacht trok van schooljeugd. Die belaagden en treiterden hem, naar eigen zeggen. Buren vroegen zich af hoe lang het nog goed zou gaan.

 

 

Problemen

 

 

Hoe het nu verder moet is niet bekend. De heuvelbewoner, niet verslaafd, kampt met een opstapeling van problemen. Hij werd half september zijn huis uit gezet. 

 

 

De gemeente heeft hem hulp aangeboden, maar hij wil het zelf oplossen, zo vertelde hij eerder ook deze krant.

 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.