Home » Maatschappelijke partners » blog » TOCH ONDERZOEK NAAR AANTAL ZWERFJONGEREN IN DEVENTER

TOCH ONDERZOEK NAAR AANTAL ZWERFJONGEREN IN DEVENTER

Gepubliceerd op 21 november 2019 om 09:01

De gemeenteraad van Deventer wil toch een onderzoek naar hoe het zit met het aantal zwerfjongeren in de stad. Het college zag geen meerwaarde om dit verder te bekijken maar de motie van Deventer Sociaal (DS) voor het onderzoek kon rekenen op ruime steun van overige partijen. Alleen de de PvdA en CDA stemden tegen.

Aanleiding voor het onderzoek is volgens Kitty Schmidt van DS dat cijfers over zwerfjongeren niet bekend zijn bij de gemeente. Bovendien viel de fractievoorzitter over de suggestie van woordvoerder Stuurman van de gemeente “of we jongeren die bij vrienden op de bank slapen zwerfjongeren moeten noemen.” Het college stelde zich vervolgens op het standpunt dat “zwerfjongeren jongeren (tot 27 jaar) die dak- dan wel thuisloos zijn.” Dit zijn er een tiental volgens de gemeente.

In ons radioprogramma Actueel Nieuws legde Hella Masuger van Stichting Zwerfjongeren Nederland uit hoe de problematiek in elkaar zit. De stichting stelt dat er circa 50 zwerfjongeren in Deventer zijn. U kunt het interview hier terugluisteren

De gemeenteraad stond positief over het voorstel van DS om voor het komend voorjaar meer helderheid te verkrijgen rond de problematiek van zwerfjongeren en stemde voor de motie.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.