Home » Maatschappelijke partners » blog » Burgemeester Hellendoorn is drugsgebruik zat en weigert vergunning festival

Burgemeester Hellendoorn is drugsgebruik zat en weigert vergunning festival

Gepubliceerd op 6 december 2019 om 09:28

Anneke Raven, burgemeester van Hellendoorn, heeft geen zin meer in grootschalige feesten in haar gemeente waarbij overmatig drugs wordt gebruikt. Daarom heeft ze een vergunning geweigerd aan het Hardshock Festival.

 

Met het verbod wil ze een discussie op gang brengen over het drugsgebruik op feesten. Veel bezoekers stappen na afloop onder invloed achter het stuur, en dat is erg gevaarlijk.

Enorm veel pillen

"We zijn erg blij wanneer er een xtc-lab wordt opgerold. En vervolgens faciliteren we de drugsmarkt door zo'n festival een vergunning te geven", zegt Raven in De Telegraaf. Volgens de burgemeester is het alom bekend dat er op Hardshock 'enorm veel pillen' worden gebruikt. "Ik wil het daarom niet."

Ze hoopt dat andere gemeenten haar voorbeeld gaan volgen en heeft al contact gehad met 14 collega-burgemeesters in haar regio, die er positief over waren.

Ruim 1 miljoen Nederlanders hebben ooit xtc gebruikt: dit moet je weten over de drug

 

rapperhaus: minder festivals

Minister Ferd Grapperhaus van Justitie en Veiligheid pleitte eerder dit jaar al voor minder festivals in Nederland in zijn strijd tegen drugscriminaliteit. Volgens de minister kan de politie het grote aantal feesten niet aan.

Er worden in ons land jaarlijks 1100 festivals georganiseerd en alle bezoekers controleren op pillen of coke is volgens Grapperhaus niet meer te doen

 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.