Home » Stadswandelingen Vagebond

te bestellen van maandag tot zondag , van 9 tot 20 uur, de wandeling duurt circa 1,5 uur.

24 uur van te voren te bestellen, alleen is de gids een keuze van Vagebond


een 1,5 durende vrij aan te sluiten wandeling door Nijmegen, met een interessante gids, die verteld over het dakloos leven in en rond Nijmegen.

Nijmegen is verreweg de belangrijkste Romeinse vindplaats van Nederland. Hoewel dit Romeinse verleden van Nijmegen grotendeels ‘onder het maaiveld’ ligt, geeft deze wandeling en de beschrijving een goede indruk van de 400 jaar Noviomagus.

Lengte: 10 km, eindpunt: Berg en Dal (met de bus terug naar Nijmegen). Het is een pittige wandeling door mooi en vaak geaccidenteerd terrein. .

De wandeling loopt van kelfkensbosch , Waalkade, Valkhof, Heuvelrug langs de Ooij, Broerdijk (begin van het Romeins waterleidingtracé), Kwakkenberg, Heilig Landstichting, De Meerwijk, Berg en Dal. Optioneel: nog 2 km naar Beek (met de bus terug naar Nijmegen).

Nijmegen is ook de stad van Bataven, Romeinen, Karel de Grote, Barbarossa, Mariken van Nieumeghen, NEC, de wandelvierdaagse, studenten en 156.000 inwoners. Via Oppidum Batavorum, Ulpia Noviomagus Batavorum, Numaga, Nieumeghen en nu Nijmegen, de Gelderse stad op de stuwwal uit de voorlaatste ijstijd aan de Waal met de licht Bourgondische inslag van beneden de grote rivieren én (na lang gekibbel met Maastricht) tóch de oudste stad van Nederland mét een Romeins Aquaducttracé.

 

Spoiler alert: van de legerkampen zie je alleen nog aanwijzingen. Er zijn werkelijk ontelbare resten van gevonden, maar helaas liggen ze verborgen onder grond of bij particulieren in de tuin. Gelukkig is er een toch interessante wandeling die je kunt maken met een schitterend gidsje. Eigenlijk mag je dit niet missen, al ben je maar een paar dagen in de stad!

voor meer info bel tussen 9 en 12 uur   en van 14 uur tot 18 uur  06-40645265

of via het contact-formulier

Rating: 4 sterren
3 stemmen

recensies:

De stadswandeling die wij met Vagebond hebben gemaakt, heeft dubbel en dwars haar bijdrage geleverd aan een mooie excursiedag.

impressie Stadswandelingen.