Home » Maatschappelijke partners » blog » Oud-wereldkampioen Burnett liep met zelfmoordgedachtes rond tijdens lange schorsing

Oud-wereldkampioen Burnett liep met zelfmoordgedachtes rond tijdens lange schorsing

Gepubliceerd op 14 juni 2020 om 15:13

 

"Die twee jaar was de meest verschrikkelijke periode in mijn leven. Ik dacht eigenlijk alleen maar aan zelfmoord. Ik lag vaak als een ster op de keukenvloer, stomdronken. Ik keek uren gewoon omhoog. Het was echt idioot", zegt Burnett over die periode in de Golden Arrows Podcast.

18 maanden.

Burnett kan het moment van de test nog goed herinneren. Op het moment dat hij de venue inliep, wist hij dat hij in de problemen was. "Ik had het op een vrijdag genomen en die test was op een maandag. Het zat nog steeds in mijn systeem", weet hij nog. Niet iedereen werd die dag getest, maar precies Burnett werd er toen uitgepikt.

Het plan was om Burnett de maximale schorsing van twee jaar te geven, maar dat werden, nadat hij in hoger beroep was gegaan, uiteindelijk achttien maanden. "Daar had ik niets aan. Ik had liever dat ze er een jaar van hadden gemaakt, want ik kon in 2016 niet meer naar Q-school, dus eigenlijk duurde het 28 maanden voor ik weer kon spelen."

Burnett is het nog altijd niet eens met de lengte van die schorsing. "Het was niet eerlijk. Ik gebruikte het niet voor het darten, maar vanwege mijn depressie. Ik gebruikte het niet op de dag van het toernooi, zelfs niet op de dag daarvoor", aldus Burnett. "Maar het is natuurlijk mijn eigen stomme fout.

Lees ook: Megaschorsing na matchfixing tijdens WK Darts

 

Voorbeeld

Burnett had het idee dat men hem gebruikte om te laten zien wat er kan gebeuren als je cocaïne gebruikt. De Welshman weet namelijk zeker dat er in die tijd meerdere spelers drugs gebruikten. "Daar hoef je geen Sherlock voor te zijn. Maar ze pakten mij, want ik was een grote naam én overbodig. Dat idee had ik."

 

 

Heb jij vragen over zelfmoord?

Stichting 113 Zelfmoordpreventie: 0900-0113 of 113.nl Openingstijden: 24 uur, 7 dagen per week

 

 

stadswandeling Nijmegen

€ 15,00

stadswandeling Nijmegen

€ 15,00

een 1,5 durende wandeling door Nijmegen, met een interessante gids, die verteld over het dakloos leven in en rond Nijmegen.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.